انتخاب کلاه کاسک مناسب

کلاه های ایمنی یا همان کلاه کاسک
های کوهنوردی از مهمترین و شاید آسیب
پذیرترین بخش بدن یعنی سر محافظت
می کنند. نکات زیر که نوشته دن میدلتون
می باشد شامل ۱۰ نکته مهم و اساسی
درباره نوع و زمان گذاشتن کلاه ایمنی
می باشد.

 

 

این نکات شامل موارد زیر می باشد: 

۱- بهترین کلاه کاسک اونی هستش که درست اندازه سر بوده و روی سر درست قرار بگیره و همچنین راحت باشه. اما امن ترین کلاه کاسک کلاهی ست که روی سرتان باشد نه توی کوله تان.

۲- همیشه بند ها رو درست ببندید و مطمئن شوید که کلاه کاسک را به درستی روی سر گذاشته اید تا حداکثر محافظت از سر شما را به عمل آورد.

۳- به طور کلی کلاه هایی که از جنس فوم هستند بهترین انتخاب برای صخره نوردی هستند. کاسک هایی با پوسته سخت به همراه چهارچوب کلاف داخلی برای زمستان و کوهنورد بسیار مناسب هستند و کاسک های ترکیبی (هیبریدی) با پوسته سخت و فوم برای همه مناسب بوده و چند کاره محسوب می شوند.

۴- در کاسک های فومی هر چه فوم کشیده تر و عمیقتر باشد به همان اندازه محافظت بیشتر خواهد بود. برخی از این کاسک های فومی محافظت برابری را در اطراف و فرق سر ایجاد می کنند.

۵- کاسک های با پوسته سخت و کلاف داخلی محافظت بسیار کمی را در اطراف سر ایجاد می کنند ولی در برابر ضربات وارده به فرق سر بسیار مقاوم تر هستند.

۶- زدن برخی برچسب ها یا حتی نوشتن سطح کلاه کاسک ها می تونه باعث ضعیف شدن و صدمه دیدن کلاه کاسک و البته باطل شدن گارانتی آن بشه.

۷- کلاه های کاسک فومی وقتی روی سر نباشند به طور خاصی آسیب پذیر هستند و بدین خاطر استفاده  و جابجایی های بی احتیاطانه میتونه باعث شکستن شدن یا آسیب دیدن آن بشه. بنابرین بسیار مواظب باشید تا بر روی آن فشار وارد نیاورده یا روی آن ننشینید.

۸- بعد از هر ضربه جدی که به کلاه کاسک تان وارد می شود آن را دور بیاندازید. همه آسیب ها قابل مشاهده نیستند.

۹- به طور منظم کلاه خود را به خاطر هر گونه صدمه احتمالی وارد بر پوسته،‌فوم یا کلاف داخلی یا بند های آن چک کنید. و اگر صدمه ای وارد شده است یکی تازش رو بگیرید. مسلما یک کاسک جدید خیلی ارزان تر از عمل جراحی مغز و اعصاب و درد و رنج ناشی از صدمه دیدن است.

۱۰- کلاه کاسک خود را بر روی سر بگذارید ولی یادتان باشد با گذاشتن کلاه کاسک آسیب ناپذیر نخواهید شد. بدانید که کلاه کاسک فقط یک تفاوت بین ضربات کوچک و متوسط ایجاد می کند.

BMC

آلتای






پروژه سفر بزرگ هیمالیا (GHT)

آپا شرپا همان شرپا و کوهنورد نام آشنای نپالی که تا به حال ۲۱ بار به اورست صعود کرده به همراه یک تیم در حال پیمودن مسیر طولانی هیمالیاست . هدف او نشان دادن تاثیر تغییرات آب و هوایی در هیمالیاست و قصد ترویج این سفر (GHT) به عنوان  بهترین سفر توریستی در جهان می باشد.


تصویر بالا آپا شرپا در حال نظاره منطقه پایین دست به دریاچه یخی تشو رولپا ست.
این دریاچه یکی از بزرگترین دریاچه های یخی ست که در خطر تبدیل به سیلاب است.

این تیم تا کنون به مدت ۲ ماه است که در حال پیمودن این مسیر بوده و خبرهایی که در پایین خواهید خواند را از طریق کنفرانس خبری که در شهر بنی در طول یک توقف بین راهی برگزار شده ارسال کرده اند.

 

در شصت و پنجمین روز سفر خود آپا و
تیمش به بنی رسیده و با مردم محلی
و رسانه ها ملاقات کردند. او و تیمش در
ملاقاتی که تیم خبری در دفتر صلیب
سرخ بنی ترتیب داده بودند از طرف
روستاییان مورد استقبال و تحسین
قرار گرفتند.

 

 

 

مهمان اصلی این رویداد وزیر محترم وزارت محیط زیست آقای هم راج تاتر بودند. دکتر گوویندا راج پوخارل ، رئیس هیات مدیره مرکز ترویج انرژی جایگزین وزارت محیط زیست، نیز در طول این نشست حاضر شدند.

وزیر محترم محیط زیست طی سخنان
خود متذکر شدند که منطقه کوهستانی
بالای مسیر طی شده در طول این سفر
باید از زاویه تغییرات آب و هوایی به
عنوان منطقه ویژه زیست محیطی اعلام
شود.

وی همچنین بر ضرورت افزایش میزان
استفاده از انرژی جایگزین مانند
انرژی خورشیدی، میکرو- هیدرو، بیو گاز
و اجاق های آشپزی بهبود یافته، به
عنوان تکنولوژی کاستن از تاثیرات
تغییرات آب و هوایی تاکید کردند.

آقای هم راج همچنین بر برداشتن گامهای لازم برای متوجه ساختن و نشر مطالب نشات گرفته از تجربیات آپا شرپا و تیمش اطمینان خاطر دادند.

منطقه بالای مسیر طی شده توسط تیم آپا به واقع مرز جدال تغییرات آب و هوایی در هیمالیاست. با مدیریت چالش های مرتبط با تغییرات آب و هوایی در آن مناطق، نپال نه تنها قادر خواهد بود تا از مردم خود حمایت کند بلکه خواهد توانست به مناطق بزرگی از آسیای جنوبی شامل هندوستان و بنگلادش نیز کمک کند. سخنرانان این مراسم بر اهمیت چنین پیشگامی و ابتکار تاکید کردند.

مسیر طی شده

در ادامه مراسم آپا شرپا با بیان این
موضوع که دریاچه های یخی در
منطقه سیلکیش در ارتفاع ۲۵۰۰
متری از سطح دریا تشکیل یافته اند،
از ACAP درخواست کرد که نقطه نظرات
محلی را مورد توجه قرار داده و در همان
حال نیروهای محافظ منطقه محافظت
شده آناپورنا را شکل دهد که بر زندگی
روزمره مناطق یاد شده تاثیر گذار هستند.


                                            مسیر ۹۳۶ کیلومتری پیموده شده ازنقطه شروع تا بنی

داوا استیون شرپا، عضو شورای تغییرات آب و هوایی دولت نپال، نیز در سخنان خود گفت که گردشگری داخلی و انرژی جایگزین در مناطق آسیب پذیر مورد قیاس قرار می گیرد. وی از NAPA درخواست کرد تا به موضوع توریسم به عنوان ابزار قابل تطبیق آب و هوایی در گزارشات و تحقیقات آتی خود بپردازند. او همچنین اظهار داشت  که وزیر گردشگری در شورای تغییرات آب و هوایی دولت نپال شرکت می کند.

پراشانت سینگ، رهبر GHT-CSCT و CEO نیز گفت : "ما به یک استراتژی مشترک برای کمک به کمیته های کوهستانی برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی نیاز داریم." او جامعه جهانی را با فراخوانی برای پشتیبانی و تقویت ابزارهای تطبیقی برای کمک به کشور های کوهستانی در جهت مدیریت و فائق آمدن بر مسئله تغییرات آب و هوایی به چالش کشید.

با بازگشت به سال ۲۰۰۹ و نگاهی به
کارنامه آپا شرپا میبینیم که او در
نوزدهمین صعود خود به اورست با
صدای بلند خطاب به جهانیان اعلام
می دارد که " جلوی تغییرات آب و
هوایی را بگیرید و بگذارید هیمالیا
زندگی کند".

تلاش کنونی او برای پیمودن تمام مسیر
هیمالیا در محدوده کشور نپال به این
خاطر است تا مشکلات پیش روی
جامعه هیمالیایی را وارد بحث های
ملی و فرا ملی کرده تا از این طریق به
جوامع هیمالیایی کمک کند. آپا در طول
این پیمایش که با حمایت های نخست
وزیر و رئیس جمهور نپال صورت گرفته صدها روستا و هزاران نفر را در مسیر خود ملاقات خواهد کرد.

ExplorersWeb

 ترجمه از آلتای


برگرفته از وب سایت کلوپ سولدوز




گزارش تخلف
بعدی